Rendezvények
Egyetemi krízisek és kezelésük

Egyetemi krízisek és kezelésük

Sajnos hétköznapjaink részévé vált az utóbbi években a rohanás, a stressz, a folyamatos teljesítési kényszer ezen rohanó világunkban viszont egyre kevesebb időnk van az egyik legfontosabb kincsünk, az egészségünk megóvására.


Miként kezelhetjük az egyetemi vizsgaidőszak okozta stresszes helyzeteket? Hogyan figyelhetünk lelki egészségünk megóvására? Milyen technikákkal növelhetjük koncentrációnkat és csökkenthetjük a feszültségünket? Mit tegyünk, ha úgy érezzük nem bírjuk tovább és honnan kaphatunk segítséget? Miként ismerhetjük fel, ha egyik társunknak segítségre van szüksége?

A JÖSz Intézet egészségtudatossággal foglalkozó beszélgetéssorozatának harmadik alkalmán, melyet Intézetünk az Emberkép Egyesülettel együttműködve szervez ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ meghívott előadóink segítségével:

– Dr. Sebestyén Árpád, kríziskezelő szakpszichológus

– Beller Barnabás, pszichológus, a PPKE oktatója, az Emberkép Egyesület elnöke

Időpont: 2023. november 7. 19 óra 30 perc

Helyszín: Három Szerb Kávéház
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

—-

Az Emberkép Egyesületről:

Az Emberkép Egyesület fiatal pszichológusokból és pszichológia szakos hallgatókból álló öntevékeny közösség.Céljuk, hogy közös munkájuk során elősegítsék egymás szakmai és emberi fejlődését, valamint, hogy ezt a folyamatot elérhetővé tegyék az érdeklődők számára is, hogy abból ők is gazdagodhassanak.Az Emberkép csapata egyrészt fenntart egy edukációs és kulturális teret, ahol különböző események formájában lehetőség nyílik megismerni magunkat, a kultúránkat, mindazon dolgokat, amelyek emberré tesznek bennünket. Másrészt igyekeznek elvinni ezt a tudást különböző oktatási és közösségi intézményekbe fejlesztő foglalkozások keretében.

—-

A JÖSz Intézetről:

A JÖSz Intézet a JÖSz Alapítvány szervezeti egysége, melynek célja az Alapítvány állam- és jogtudományok művelésével kapcsolatos tevékenységének megvalósítása. A JÖSz Intézet működése során kutatási és kutatás támogató tevékenységet lát el, szervezi az Alapítvány kiadói tevékenységét, publikációs felületet biztosít fiatal kutatóknak és egyetemi hallgatóknak, valamint ösztöndíjak és kutatóprojektek segítségével támogatja a tudomány iránt érdeklődő fiatal jogászokat.

—-

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

—-

Ha úgy érzi, hogy azonnali segítségre van szüksége Önnek, szerettének, barátjának, ismerősének, vagy munkatársának, a nap 24 órájában lehetősége van támogatást kérni az alábbi online felületeken vagy telefonszámokon. Az alábbi telefonszámok bármely hálózatból ingyenesen hívhatók.

 Öngyilkossági gondolatok esetén: http://www.ongyilkossagmegelozes.hu/
Este 7 és reggel 7 óra között ingyenesen és anonim módon hívható telefonszám: +36 80 505 390

Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének (LESZ)
tel.: 116-123, https://sos-116-123.eoldal.hu

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT)
24 órában ingyenesen hívható telefonos segítség, ha menekülnie kell otthonról, krízis szállásra szorul. tel.: +36 80 205 520

24 év alattiaknak
– Kék Vonal: 17-21 óráig elérhető chat funkció, e-mail konzultáció (72 órán belüli válaszadás) https://www.kek-vonal.hu; tel.: 116-111
– Ifjúsági lelki elsősegély (ingyen hívható hétköznapokon 17-21 óra között): 137 – 00