Rendezvények
Irány az űr! – Beszélgetés az űrjog világáról

Irány az űr! – Beszélgetés az űrjog világáról

Az űr végtelen, akár csak a benne rejlő lehetőségek! Korunk egyik legfontosabb kérdése az űr meghódítása, erőforrásainak kihasználása és az ezekért folyó egyre inkább kiéleződő verseny. Hogyan áll a világűr meghódítása, melyek azok a területek, ahol a leginkább várhatjuk az elkövetkező években az előrelépést? Hogyan áll hazánk az űrkutatás terén? Mit is jelent a világűrjog? Melyek a legfontosabb jogi kérdések, melyekre választ kell találnunk az elkövetkező években? Hogyan lehet valaki világűrjogász? Hogyan tudhatunk meg többet a világűrjogon keresztül a nemzetközi jogról, és magáról az univerzumról?

A JÖSz Intézet és az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának Nemzetközi Jogi TDK-jának közös előadásán ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ meghívott előadóink segítségével:

– Dr. Sipos Attila, nemzetközi légi- és világűrjogász, NKE Világűrjog és -Politika Kutatóintézet
– Dr. Tari Fruzsina, 4iG Space and Defence Technology Zrt. jogi csoportvezetője
– Dr. Bartóki-Gönczy Balázs, tanszékvezető egyetemi docens, NKE, a Médiatanács tagja


Kezdés: 2024. november 20. (szerda) 18 óra

Helyszín: ELTE ÁJK ,,A” épület, Nemzetközi Jogi gyakorló (I.em.122.)

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a jelenlévőket pedig egy kis meglepetéssel várjuk!

A szervezőkről:

A Nemzetközi Jogi TDK az ELTE Állam-és Jogtudományi Karának Nemzetközi Jogi Tanszéke mellett működő tudományos diákkör, melynek célja, a nemzetközi jog és annak határterületei iránt érdeklődő hallgatók közösségbe szervezése, egyúttal pedig szakmailag tartalmas előadások szervezése hétről hétre.

A JÖSz Intézet a JÖSz Alapítvány jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egysége, amelynek célja a JÖSz Alapítvány állam- és jogtudományok művelésével kapcsolatos tevékenységének megvalósítása. A JÖSz Intézet – amellett, hogy kutatási- és kutatást támogató tevékenységet lát el, valamint ösztöndíjak és kutatóprojektek segítségével támogatja a fiatal jogászokat – céljául tűzte ki, hogy a jogi szakma új kihívásai kapcsán konferenciákat, előadásokat szervezzen, hogy a jogászok és joghallgatók betekintést nyerhessenek ezen területekre, felkészüljenek az ezzel kapcsolatos új kihívásokra.


——

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. A rendezvény nem sajtónyilvános.