Rendezvények
Jog/Orvoslat V. – Az egészségügy digitalizációja

Jog/Orvoslat V. – Az egészségügy digitalizációja

A JÖSz – Joghallgatók Önképző Szervezete, a JÖSz Intézet és a SE Korányi Frigyes Szakkollégium, a Selye János Doktorandusz Szakkollégium és a Semmelweis Ignác Szakkollégium bemutatja: Jog/Orvoslat V. – Az egészségügy digitalizációja

A technológia fejlődésével egyre inkább átalakul életünk, mely alól az egészségügy sem jelent kivételt. Milyen kihívásokat és veszélyeket rejt a technológia fejlődése az egészségügy területén? Milyen lépéseket kell megtennie a jogalkotónak, hogy az egyre okosodó egészségügyi rendszerünk hatékonyan tudjon működni? Milyen új technológiákat ismerünk, melyek megváltoztathatják az egészügyet?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre tudhatod meg a választ 2023. március 8-án 18:15-kor közös nagyelőadásunkon!

A beszélgetés résztvevői:

  • Dr. Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karának dékánja, korábbi egészségügyért felelős államtitkár
  • Dr. Hoffman István, az ELTE ÁJK Közigazgatási Jogi Tanszékének egyetemi tanára
  • Dr. Papp Magor, a Semmelweis Egyetem Egészségfejlesztési Központjának megbízott igazgatója
  • Dr. Palicz Tamás, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának stratégiai igazgatóhelyettese

A beszélgetés helyszíne: SOTE Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika, Budapest Mária u. 41. – Udvari Tanterem (A Corvin Negyednél)

Mi az a Jog/Orvoslat?

A Jog/Orvoslat a Semmelweis Egyetem Korányi Frigyes Szakkollégiuma és az ELTE ÁJK-n és a PPKE JÁK-on működő Joghallgatók Önképző Szervezete által elindított előadássorozat, melynek célja a jogtudomány és orvostudomány találkozási pontjainak bemutatása.
Amennyiben kérdésed merülne fel az előadással kapcsolatban fordulj hozánk bátran Facebook felületünkön, vagy e-mailen keresztül az intézet@josz.org címen!

A SZERVEZŐKRŐL:

SE Korányi Frigyes Szakkollégium

A Semmelweis Egyetem szakkollégiuma. 1985-ben alapították, azóta is fontos szerepet tölt be az egyetem tudományos és kulturális életében is: Már 24. éve szervezik meg a kollégium tagjai éves konferenciájukat, a Korányi Frigyes Tudományos Fórumot, mely minden orvos- és egészségtudományi TDK-munkát végző hallgató előtt nyitva áll. Emellett szintén részt vesz a Semmelweis Tavaszi Fesztivál szervezésében, mint társszervező. Most pedig a JÖSZ-szel kooperációban kerül megrendezésre a Jog/Orvoslat előadássorozat is.

JÖSz – Joghallgatók Önképző Szervezete

A Joghallgatók Önképző Szervezete az ELTE ÁJK és PPKE JÁK egyik legfiatalabb és legdinamikusabban fejlődő szakmai szervezete. A tagok három fő pillérben jelölték meg érdeklődésük központi irányvonalait: a szakmaiság, a jogtudomány mellett lélek kiművelése iránti fogékonyságnak köszönhetően a művelődés és a szeretetszolgálat is pillér rangú alapértékek a szervezetben.
Tagjainkat a XXI. század kihívásaira szeretnénk felkészíteni, s fontos célunk, minél több tudományterületet érintve, innovatív témákkal foglalkozva fejlődhessünk. Ezen tudományköziség jegyében, a Korányi Frigyes Szakkollégiummal együttműködve szeretnénk elkalauzolni a kedves érdeklődőket a jog és az orvostudomány határterületeire.

JÖSz Intézet

A JÖSz Intézet a JÖSz Alapítvány jogi személyiség nélküli szervezeti egysége, melynek célja az Alapítvány állam- és jogtudományok művelésével kapcsolatos tevékenységének megvalósítása. A JÖSz Intézet működése során kutatási és kutatás támogató tevékenységet lát el, szervezi az Alapítvány kiadói tevékenységét, publikációs felületet biztosít fiatal kutatóknak és egyetemi hallgatóknak, valamint ösztöndíjak és kutatóprojektek segítségével támogatja a tudomány iránt érdeklődő fiatal jogászokat.

Selye János Doktorandusz Szakkollégium

A Selye János Doktorandusz Szakkollégium (vagy röviden: SELYE) a Semmelweis Egyetem 2021-ben alapított szakkollégiuma, mely testvérintézményével, a Semmelweis Ignác Szakkollégiummal közösen Budapesten, az Üllői út 22. épületében található. Az Intézmény a Semmelweis Egyetem részeként működő, ugyanakkor öntevékeny alapon szerveződő csoportja, amelynek célja a magyar tudományos élet és közösség erősítése, a tehetséggondozás és a graduális és PhD hallgatók támogatása.

—-


Az esemény nem sajtónyilvános. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják