Rendezvények
Beszélgetés az egyetemi stresszről

Beszélgetés az egyetemi stresszről

Minden egyetemista találkozott már tanulmányai során megterhelő, stresszes szituációkkal legyen szó akár a vizsgaidőszakról vagy az évközi feladatok teljesítéséről.

Szükségszerű része e a stressz az egyetemi oktatásunknak? Lenne e más, hallgatóbarát megoldás a tudás átadására és a számonkérések lebonyolítására? Miként óvhatjuk meg mentális egészségünket az egyetem évei alatt? Milyen jellegzetességei és nehézségei vannak a jogászképzésnek?

Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre kaphatsz választ, ha ellátogatsz a JÖSz Intézet és a JÖSz – Joghallgatók Önképző Szervezete közös előadására november 24. napján, a Három Szerb Kávéházba!

A beszélgetés résztvevői:

Menyhárd Attila, tanszékvezető egyetemi tanár (ELTE ÁJK Polgári Jogi Tanszék)

Sebestyén Árpád, kríziskezelő szakpszichológus

Kezdés: 17 óra 30 perc

Helyszín: Három Szerb Kávéház

A rendezvényen történő részvételhez érvényes védettségi igazolvány bemutatása szükséges!


A szervezőkről:

A JÖSz Intézet

A JÖSz Intézet a JÖSz Alapítvány jogi személyiség nélküli szervezeti egysége, melynek célja az Alapítvány állam- és jogtudományok művelésével kapcsolatos tevékenységének megvalósítása. A JÖSz Intézet működése során kutatási és kutatás támogató tevékenységet lát el, szervezi az Alapítvány kiadói tevékenységét, publikációs felületet biztosít fiatal kutatóknak és egyetemi hallgatóknak, valamint ösztöndíjak és kutatóprojektek segítségével támogatja a tudomány iránt érdeklődő fiatal jogászokat.

A JÖSz Szakkollégium

A Joghallgatók Önképző Szervezete az ELTE ÁJK és PPKE JÁK egyik legfiatalabb és legdinamikusabban fejlődő szakmai szervezete. A tagok három fő pillérben jelölték meg érdeklődésük központi irányvonalait: a szakmaiság, a jogtudomány mellett lélek kiművelése iránti fogékonyságnak köszönhetően a művelődés és a szeretetszolgálat is pillér rangú alapértékek a szervezetben. Tagjainkat a XXI. század kihívásaira szeretnénk felkészíteni, s fontos célunk, hogy minél több tudományterületet érintve, innovatív témákkal foglalkozva fejlődhessünk.


A rendezvényen történő részvétel ingyenes.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

A rendezvény nem sajtónyilvános.