Hírek
Az országbírói bíráskodástól a koncepciós perekig

Az országbírói bíráskodástól a koncepciós perekig

Nagy örömünkre szolgál, hogy tájékoztathatjuk Önöket arról, hogy a mai naptól megrendelhető a JÖSz Intézet és Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Kiadójának közös kiadásában megjelenő “Az országbírói bíráskodástól a koncepciós perekig” című kötet!

„…nem vagyunk mások, mint folytatásai a régi időnek, a lábnyomok továbbmennek ugyanazon az úton, jó szem kell hozzá, hogy megláthassa valaki, hol végződik az egyik nemzedék lábnyoma, és hol folytatódik az új nemzedéké.” Krúdy Gyula fenti sorainak szellemében tudományos seregszemlére gyűlt össze a magyar jogtörténészek legfiatalabb generációja, hogy tovább építse és járja az elődök által lefektetett utakat.

A tanulmánykötetben a Magyar Jogtörténész Egyesület tagjainak kutatásait bemutató írásokat tart a kezében az olvasó. A kiadványban hét különböző műhely (egyetemi tanszék) tizennégy doktorandusza mutatkozik be a jogtörténész céh és az érdeklődő szakmai közvélemény előtt.

A könyv tematikai sokszínűsége jól mutatja az ifjú tudósnemzedék szerteágazó kutatói érdeklődését. A kötetben olvashatunk magyar és egyetemes, összehasonlító jog-, illetve alkotmánytörténeti tanulmányokat, a 12. századi bíráskodásról, a 18. és 19. századi kodifikációs kísérletekről szóló vagy az afroamerikaiak választójogi küzdelmeit áttekintő írásokat egyaránt.

További információk: https://webshop.ludovika.hu/termek/konyvek/tarsadalomtudomany/az-orszagbiroi-biraskodastol-a-koncepcios-perekig/?fbclid=IwAR34u6KGER-Hu0CM22Nh8zGRaPB6zdSkiEHpae10fBPnzPgRbxvP_Jayixg