Oktatás
Tanulmányíró kurzus – Hogyan kezdjek bele?

Tanulmányíró kurzus – Hogyan kezdjek bele?

A JÖSz Szakkollégium és a JÖSz Intézet 2023 őszén elindította kísérleti kurzusát, az “Irányított egyéni kutatómunka és tanulmányírás” nevű kurzust melynek keretében a résztvevők elsajátíthatják a kutatás alapvető módszertanát és a félév során mentorálás mellett elkészítenek egy tudományos igényű cikket.

A kurzus első három felkészítő alkalma minden szakkollégiumi tag és JÖSz Alumni számára nyitott, azon szabadon részt tudnak venni. A szakkollégiumi hallgatók és Alumni tagok részvételi szándékukat a JÖSz Szakkollégium jogtudományi alelnökénél, valamint az intezet@josz.org címen jelezhetik.

A beszélgetés ideje: 2023. október 5. 18 óra 15 perc

Helyszín: JÖSz Szakkollégium

A beszélgetés témája: Hogyan válasszak dolgozat témát? Hogyan kezdjek bele egy kutatásba?

A zártkörű beszélgetés meghívott előadója Dr. Hoffman István, az ELTE ÁJK Közigazgatási Jogi Tanszékének professzora, az ELTE Tudományos Diákköri Tanácsának elnöke lesz. A beszélgetésen a Professzor Úr mellett a JÖSz közösségének OTDK győztes alumni tagjai is tanácsokkal látják majd el a szakkollégistákat.

Figyelem! A JÖSz Intézet és a JÖSz Szakkollégium által szervezett tanulmányíró kurzus regisztrációhoz kötött és zártkörű, azon a JÖSz Szakkollégium jelenlegi és alumni tagjai vehetnek részt.